به گزارش همشهری آنلاین کینوآ معمولا جوشانده میشوند و به عنوان یک غذای جانبی خورده میشود یا به سالاد و سوپها اضافه میشود. تخمهای کوچک کینوآ د رنگهای متفاوت سفید، زرد، قرمز و سیاه دارند.
گیاه کینوآ که بومی آمریکای جنوبی است در سالهای اخیر در همه کشورها محبوب شده است و در خواروبار فروشیها به شکل بستهای یا فلهای عرضه میشوند.
خواص مغذی کینوآ باعث شده است که به عنوان یک «ابرغذا» شهرت پیدا کند. کینوآ بر خلاف اغلب پروتئینهای گیاهی یک پروتئین کامل است، یعنی دارای همه ۹ اسید آمینه ضروری – اجزای پروتئینی که بدن نمیتواند خودش بسازد- است.
یک فنجان کینوآی پختهشده حدود هشت گرم پروتئین و پنج گرم فیبر دارد. کینوآ همچنین منبع خوبی برای مواد معدنی مانند منگنز، فسفر و مس است.
افزودن پروتئینهای گیاهی بیشتر به رژیم غذایی به عنوان شیوهای برای کاهش خطر بیماری قلبی توصیه میشود.
تخمهای کینوآ با موادی به نام «ساپونین» پوشیده میشوند که مواد طبیعی تلخی هستند که به عنوان حشرهکش طبیعی عمل میکنند. کینوآهای بستهبندیشده را معمولا از قبل شستهاند تا ساپونینهای آنها زدوده شود.
با این وجود بهتر است قبل از استفاده از کینوآ در غذا دوباره آنها را به یک توری ظریف آبکشی کنید، مگر اینکه طعم نسبتا تلخ کینوآی شستهنشده را ترجیح دهید.
نظر شما